Loading

Ден на отворените врати врати под надслов „Заедно с мама и татко без цигарен дим” се проведе в ОУ „Христо Смирненски“ в Радомир

Той бе организиран от учениците, работещи по проекта „Тютюнопушене или здраве – аз избирам сам”.

Във физкултурния салон на училището се проведе състезание „Мама, татко и аз”. Учениците и техните родители, разделени на два отбора, премериха сили в различни спортни игри. За спазване на правилата в играта стриктно следеше жури в състав: Р.Георгиева – учител по ФВС, А.Иванова – учител по музика и Д. Петрова – психолог.

По-късно в интерактивната зала на училището се състоя среща „На чай с мама и татко”. Малките ученици посрещнаха своите родители с песента „Аз не пуша и съм здрав“, по текст на ученичките от ІVа клас Василия Страхилова и Йоана Руменова. Те отправиха призив „Мамо, татко, не пушете! Таз цигара оставете! Децата свои пощадете! От цигарения дим ни спасете!”. След това поднесоха на родителите си чаша.
В деня на отворените врати се проведе конкурс за най-вкусен сладкиш. Жури, съставено от ученици от ІІІ и ІV клас обяви наградите от конкурса. Председателят на журито – шеф Владимиров обяви, че победители в състезанието са всички майки, които са приготвили прекрасните лакомства и им раздаде почетни грамоти.

На срещата присъстваха и представители на РЗИ-Перник – д-р Гарова и Михайлова – главен експерт в дирекция „Обществено здраве”. Те представиха презентация за вредата от пасивното тютюнопешене и раздадоха брошури и стикери.

Д-р Гарова проведе индивидуални консултации с родители – пушачи за определяне на зависимостта им към тютюна и отправи покана за всички, които желаят да се откажат от този порок да посетят специализирания кабинет за отказване от цигарите.

източник:mirogled.com