Loading

Деца със специални потребности се обучават в ОУ „Христо Смирненски“ в Радомир

Учебното заведение е едно от 84-те в страната, в които се реализира проекта „Включващо обучение“. Той осигурява условия и подкрепа за преход от интегрирано към включващо обучение и дава равен достъп до образование.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз и е с продължителност две години. Ориентиран е към децата със специални образователни потребности.

Училището разполага със собствен екип за комплексно психолого-педагогическо оценяване на учениците, включващ класен ръководител, ресурсен учител и психолог. Оборудван е и кабинет с необходимите материали, техника и апаратура.

В част от времето си за работа, екипът по проекта заедно с децата, извършва дейности в няколко клуба – клуб „Спорт и усмивки”, клуб „Сръчни пръстчета”, клуб „Творим и се забавляваме” и клуб „Компютрите и децата”.

Учениците правят различни упражнения за здраве и поддържане на тонуса, развитие на грубата моторика и координация на тялото, научават се как да се хранят здравословно, да рисуват, изрязват и мечтаят.

източник:mirogled.com