Loading

Четирима души, укривали бежанци край Радомир, са задържани при полицейска акция тази нощ

В къща са открити 14 души, представящи се за афганистанци, между които и пет деца.

Четирима жители на гр. Радомир са задържани при полицейска акция край село Радибош. Четиримата са укривали бежанци. Задържани са и 14 души, които се представят за афганистанци. Сред тях има двама малолетни, трима непълнолетни, а седем души от групата са със статут на бежанци. Всичките четиринадесет души са закарани в районното управление и с тях се подвеждат процесуално-следствени действия.

Групата била разкрита при акция на полицаи тази нощ.

Униформени претърсили гористата местност край селото в Попова махала. Още по пътя до там те забелязали три автомобила, два от които ускорили скоростта и се опитали да се отдалечат от полицейския патрул. Полицаите ги подгонили и настигнали едната кола. Шофирал 37 годишен софиянец. Мъжът се опитал да се измъкне, но бил задържан. При проверката се оказало, че шофира без книжка. Незабавно е започнато бързо производство по случая.

Претърсването на района продължило не само с жива сила, но и с полицейски кучета. Не след дълго били намерени още двама от групата – А.Н./27 г./ и 19-годишният К.А. от Радомир, заедно с управлявания от тях джип. През деня бил задържан в гр. Радомир и четвъртият участник в групата, 27-годишнят А.Р.

Каналджиите са задържани за срок от 24 часа с полицейска мярка. Мъжете са криминално проявени. Р.Е. е познат с кражби, А.Н.с наркотични вещества и служене с подправени парични знаци, К.А. за шофиране в нетрезво състояние и без книжка и А.Р. с унищожаване и повреждане и нанасяне на телесна повреда. Някои от тях са осъждани. Иззети са и трите автомобила, с които са се движили и охранявали района.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Радомир.

източник:tok.bg