Loading

Бойко Борисов в Брезник : В храма съм смирен. Режа ленти където съм началник.

Над 140 храма в страната са обновени тази година по програмата на Министерството на земеделието "Развитие на селските райони", като средствата са над 50 милиона лева. С друго финансиране от държавата, както и със средства от партия ГЕРБ се ремонтират други около 60 черкви. Това каза министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в град Брезник, където знеполският епископ Йоан и местните свещеници отслужиха Света литургия по повод приключилото обновяване на черквата "Свети Великомъченик Георги Победоносец".
В ремонтните дейности на сградата, включващи нова фасада, издигане на нова кула с камбанария и вътрешен ремонт с монтиране на подово отопление са вложени 842 000 лева. Още 10 000 лева са изразходваните държавни средства за укрепване терена на църковния двор с подпорна стена.
Брезнишката черква е строена от 1916 година и е осветена през 1946 година в памет на 114-те загинали при защитата на град Брезник по време на Сръбско-българската война. В храма се съхранява дървен трон на цар Фердинанд.
Аз вярвам в Господ, а който вярва ще се спаси на 21 декември, заяви премиерът в отговор на въпроса дали вярва, че в петък ще настъпи края на света. Източник: Ели Ташева dariknews.bg