Loading

Борисов поиска прошка от Господ и народа . Само към тях грешките ми са несъзнателни, заяви бившият премиер

"Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни", заяви бившият премиер Бойко Борисов в Ловеч.

Борисов бе в града заедно със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов , като двамата се срещнаха с ловчанския митрополит Гавриил пред новостроящия се храм "Св. Св. Кирил и Методий”.

За доизграждането на обителта партия ГЕРБ отпусна 600 000 лева от държавната си субсидия

Бившият премиер е бил посрещнат в града от десетки младежи, пред гимназията за чужди езици. В училището се строи многофункционална спортна зала, за която правителството на Борисов предостави един милион лева.

"Бойко Борисов дойде да поиска прошка, но аз нямам в личен план за какво да му прощавам", каза от своя страна митрополит Гавриил след срещата. Той връчи на експремиера грамота за направеното от партията дарение.

С първоначално отпуснатите през август 2012 г. 100 000 лева ще се завърши напълно фасадата на храма, а с 500-те хиляди лева, които бяха отпуснати преди седмица, ще се завърши и целия първи етаж, където са разположени кухня, столова, зала за лекции, параклис, църковен музей, баптистерий, сервизни помещения.

Ще бъдат изградени ВиК, отоплителната и електрическата инсталации, ще бъдат поставени вратите на помещенията. При възможност ще се облагороди и прилежащото пространство около храма./inews.bg/