Loading

Богата програма в Радомир за Деня на детето

Пред ОДК бе подредена красива изложба на шалове и картина на малките художници от Школата по изобразително изкуство към институцията с преподавател Елена Темелкова. Впечатляващите творби, изпълнени с цветя, пеперуди и слънца, веднага грабнаха вниманието на посетителите.

Клоунът Бонбончо забавлява децата с много танци, задачи и игри, а тези, които се представиха най-добре, си спечелиха рисунка на лицето от самия Бонбончо. Многото, събрали се за празника деца, неуморно се включваха в игрите. Последваха невероятните изпълнения на спортния клуб по художествена гимнастика „Виктория“ от Перник. Малките изпълнителки впечатлиха публиката с атрактивна хореография и пластичност. Танцьорите на Адриана Владова към ОДК Радомир излязоха на сцената с народни носии и представиха игри и танци.

Програмата продължи с още игри за присъстващите и най-атрактивните сред тях бяха свързани с рисуване. Малчуганите рисуваха със завързани очи, след това изрисуваха цяла кола, а накрая хванаха цветни тебешири и твориха на асфалта.

Децата получиха множество подаръци. Мотористите от клуб „Old Brothers“ в Радомир почерпиха всички със сладолед, а моторите им се превърнаха в истинска атракция и всички пожелаха снимки с тях.

Днес е последният ден от инициативата на „РИНГ – Радомир инициатива на гражданите“ за събиране на средства за изграждане на детска площадка в града. Активисти на сдружението приканваха участниците в празника да дадат своя принос. Кметът на Радомир Пламен Алексиев увери, че ще осигури недостигащите средства за изграждането на площадката, за да имат децата на Радомир ново място за игра.

mirogled.com