Loading

Бившият министър Делян Добрев е водач на листата на ГЕРБ в пернишки регион

Начело на два кандидатдепутатски списък застава експремиерът и партиен лидер Бойко Борисов. Той ще се изправи срещу лидера на БСП Сергей Станишев в 25-и МИР в София и срещу червената легенда Стeфан Данаилов в Пловдив. Втори сред Борисов в 25-и МИР ще е шефът на бившата му парламентарна група Красимир Велчев.

На две места първи ще е и Цветан Цветанов - в Благоевград и В. Търново. Лиляна Павлова ще води във Варна и Стара Загора, Делян Добрев - в Хасково и Перник, Ивайло Московски - в 23-и район в София и Пазарджик, Томислав Дончев - в Габрово. За Враца е обсъждан Тотю Младенов, но до снощи окончателно решение нямаше. Бившият заместник на Симеон Дянков Владислав Горанов също ще води две листи - в столичния 24-и район и София-област.

Ексминистрите на културата и на здравеопазването ще са трети в листите. Вежди Рашидов е след Борисов и Менда Стоянова в Пловдив-град. Десислава Атанасова е трета в Русе. Шефката на правната комисия Искра Фидосовае имала желание да води листа в София, но след като структурите в столицата отказали да я приемат, тя си остава първа в Монтана.

Водачи на листи ще са и други бивши депутати: Румен Ивановв Добрич, Цвета Караянчевав Кърджали, Цецка Цачевав Плевен, Пламен Нуневв Русе, Десислава Таневав Сливен, Даниела Даритковав Смолян, Стефан Господиновв Силистра, Владимир Тошеввъв Видин.

Втори в Пазарджик след Московски ще е областният управител д-р Дончо Баксанов, който е и регионален шеф на ГЕРБ. Бившите депутати Гинче Караминова и Ангел Даскалов ще са след него.

Зам.-министърът на екологията Ивелина Василеваще е първа в Бургас. Областният координатор проф. Добрин Добрев, бивш ректор на Шуменския университет, ще води листата. След него са шефът на местната полиция ген. Любомир Христов, който натрупа актив покрай делото “Килърите”, и ексдепутатката Ралица Тодорова.

В Ловеч първа ще е шефката на общинския съвет Корнелия Маринова. Тя измести другия фаворит - заместника на Лиляна Павлова в МРРБ Николай Нанков. Областни управители ще водят листите в Пловдив-област, Разград и Търговище - Здравко Димитров, Валентин Василев и Ми