Loading

Бившето училище в село Касилаг, община Радомир и терен от 2 дка бе предложено от общината за продажба

Двуетажната сграда е с площ от 240 кв.м., на таван с гредоред. След закриване на училището е ползвана като Дом за стари хора, но от повече от 10 г. домът е преместен в Радомир и сградата пустее. 19 444,35 л. Без ДДС бе определила общината като първоначална цена за търга. Общинският съвет обаче отхвърли предложението на кмета за обявяване търг за продажба на общинската собственост.

Не бе одобрена и цената, на която общината предлага за продан терена под сладкарница и складови помещения в центъра на Дрен. Според общинският съветник Боряна Методиева предложената цена на собственика на сградите да придобие и терена от 1,093 дка е силно занижена от лицензирания оценител. Терените в центъра на Дрен се продавали по 22 евра за кв.м. Предложението на общината е теренът да бъде продаден на собственика на сградите „Портокал и канела“ с представител Жанета Велкова за 7 902 лв. без ДДС. Съветниците гласуваха цената на имота да бъде 22 000 лева.

Съветниците отрязаха кмета и за продажба на три имота на главния път за Кюстендил в квартал „Върба“, както и урегулирани терени в Радомир.

mirogled.com