Loading

Баци от Радомир и още двама кюстендилци са арестувани заради жестоки изтезания на мъж, когото после ограбили

Тримата са задържани от криминалистите в Кюстендил и Рила. Един от групата обаче успял да избяга и е обявен за издирване.
Инцидентът станал преди около 2 седмици. Тогава 24-годишният В. М. по прякор Баци, и 33-годишният А.М. , М. А. и Р. Я. – Бабича решили да оберат 66-годишен мъж от Кочериново. На 11 януари, малко преди 19,30 ч, тримата проникнали в жилището на жертвата си и започнали да я малтретират. Те душили с възглавница самотноживеещия човек и настоявали да даде всичките си пари. Тръгнали си с 500 лв. и 2 мобилни телефона.

Мъжете били с маски на главите си. След като се съвзел, потърпевшият потърсил помощ от съседи. Сигнализирана е полицията в Рила. Предприети са незабавни издирвателни действия, уведомена е прокуратурата, извършени са множество процесуално-следствени мероприятия. Така криминалистите стигнали до трима от грабители. Бабича все още се укрива и е обявен за издирване.
Тримата задържани са с постановена от Районния съд в Дупница мярка за неотклонение задържане под стража. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ – Рила.