Loading

80 ученици от Радомир твориха на литературен конкурс, посветен на Димитровден.

Той бе организиран от читалище „Напредък“ и сдружение „Шанс за всички“.

В конкурса  „Радомир е моя град“ се  включиха ученици от първи до дванадесети клас и твориха и по темата „Любовта, без която не мога“. Журито оценява стихотворения, разкази, легенди, интервюта в три възрастови групи.  Наградите за проза и стих ще бъдат връчени в навечерието на Деня на народните будители, 31 октомври на тържествена церемония.  Творбите оценяваха почетните граждани на Радомир  Людмила Георгиева, почетен председател на читалището и писателят и скулптор проф.  Евгени Кузманов.

Ще бъдат връчени  специални награди на общината, читалището и сдружение „Шанс за всички“. Спомоществовател на конкурса е местна фирма.

Людмила Георгиева ще представи и своето проучване за историята на стари сгради, архитектурни паметници на културата в центъра на Радомир. Тя е проучила 37 сгради, строени в края на 19 и началото на 20 век.  Идеята на бившата учителка по литература е да провокира учениците да проучат миналото на своя град. Георгиева е озаглавила своето проучване „Любовта към Родината минава през любовта на родния град“.

източник:mirogled.com