Loading

4 еко табели и грамота за община – активен участник в националната инициатива „Зелена вселена” получи днес община Радомир

Церемонията бе проведена на паракинга на Община Радомир, където бе монтирана една от табелите. На тържественото връчване на табелата присъстваха кметът Пламен Алексиев, зам. кметът Любка Димитрова, авторът на табелата Божидар Пламенов Любенов, учителят му по изобразително изкуство Мариус Стаменов, директорът на НУ „Арх. Зиновий“, както и учителите и родителите на Божидар. Освен на паркинга на общината табели има още в двора на училище НУ „Арх. Зиновий“, чийто възпитаник е Божидар, в парка в Радомир и на хижа „Орлите“.

Дизайнът на табелите е дело на третокласника Божидар Пламенов Любенов, чиято рисунка е избрана в националния конкурс. В него взеха участие 1840 деца на възраст между 7 и 14 години от 102 общини. Оценяването на рисунките бе извършено от специално жури. Наградените бяха 10 деца . Освен четирите еко табели и грамотата Божидар спечели и мултимедия за училището си. Конкурсът „Зелена вселена“ се организира от Българо – Американска Кредитна Банка.

източник:mirogled.com