Loading

Радомирка иска прокурори да иманярстват

Радомирка поискала от местните прокурори да търсят заровено в нива съкровише. Жената повярвала на старо предание, че в наследствена нива на фамилията й има скрито гърне с жългици. Това станало повод за сериозен имотен спор с роднините.

Според семейната легенда преди около век в имота било скрито несметно съкровище. Пендарите от турско време подпалиха война между наследниците. Те поискаха да си "наемат" човек от държавното обвинение, който да открие къде е имането.

Куриозният иск, целящ да превърне магистратите в иманяри, е от 46-годишната радомирка Н. Л. Жената настоява в молбата си прокуратурата да определи в коя част на имота е съкровището, а ако не успее да стори това, да спре делбата на златната нива.

Жената отишла разтреперена при магистратите, опасявайки се, че при парцелирането на терена гърнето ще остане в частта на другите наследници.

Колкото и абсурдна да е жалбата, служителите на Темида изгубили цял ден в смях, за да напишат отговор на радомирката. Задължени сме да правим това официално по всеки иск и молба, обясниха прокурорите.

Радомирци се прочуха в храма на правосъдието преди няколко години и с друг кодош. В продължение на месеца закъсала местна жителка пишеше постоянно писма до обвинителите с молба да я избавят от извънземни, превърнали я в маратонец. Тя се жалва, че "странните същества" са имплантирали 6 модула в задните й части. Като ги задействали, тя не можела да се спре и ходела пеш от Перник до София, взимайки разстояние от 30 км.