Loading

Новини от Брезник

Разпространи съдържание
Коментирайте и БЕЗ регистрация! Анонимните коментари ще са от името на "Брезничанин", а регистрираните с псевдонима им. Отговорност за коментарите носят техните автори - дори анонимно!
Обновен: преди 4 часа 33 мин.

Брезничанин застава пред Темида за управление на автомобил без книжка

преди 10 часа 38 сек.

На 14 юли тази година, служители на РУ – Брезник спрели за проверка „Лада“, шофирана от 49-годишният С.Т. Било установено, че мъжът кара автомобила в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

Категории: Регионът

Служителите в противопожарната служба в Брезник раздадоха 100-литров овчи курбан

преди 10 часа 3 мин.

Инициативата е посветена на Свети Пророк Илия - покровител на огъня и гръмотевиците и закрилник на огнеборците. Ще бъде отслужен тържествен водосвет в параклиса,намиращ се в двора на пожарната. Светата обител е построена през 2002г. с наричане да спре бушуващите преди това чести пожари в района. Тогава храмът е бил третият в страната, издигнат в противопожарна служба.

прочети повече

Категории: Регионът

Брезничанин е заловен да кара автомобил без книжка

Вт., 18/07/2017 - 07:01

На 14 юли, около 18, 40 ч., на ул. „Георги Бунджулов“ бил проверен лек автомобил „Лада“, управляван от местния жител С.Т./49 г./ Органите на реда установили, че мъжът е без свидетелство за правоуправление и никога не му е издавано такова.

прочети повече

Категории: Регионът

Десетдневен православен лагер за деца в Църногорския манастир „Св. Безсребреници Козма и Дамян”

Вт., 13/07/2017 - 10:26

От днес 30 деца на различна възраст ще се съберат на десетдневен православен лагер в Църногорския манастир „Св. Безсребреници Козма и Дамян” над брезнишкото село Гигинци. Дните в  лагера ще  започват и ще завършват с обща молитва.

прочети повече

Категории: Регионът

Деца от Бегуновци, Ноевци, от Брезник рисуваха върху асфалт в празник на таланта

Нед., 09/07/2017 - 08:26

Деца от  селата Бегуновци, Ноевци, от град Брезник, както и гостуващи на бабите си в Бегуновци перничанчета рисуваха върху асфалт и показваха таланти в детски празник на таланта. Проявата се организира за втора поредна година от читалището в Бегуновци и се радва на особена популярност сред децата. Възрастните гледат с умиление творбите на внуците си и техните изпълнения.

прочети повече

Категории: Регионът

35-годишна застава пред Темида за нападението на полицай

Пет., 30/06/2017 - 22:14

Инцидентът се е случил на 25 юни, пред Районно управление на МВР – Брезник. Две компании пили в местно заведение. Едната отишла в полицията да подаде жалба за откраднат телефон. Излизайки от сградата, отвън ги чакала другата компания.

прочети повече

Категории: Регионът

Полицай от РУ – Брезник е пострадал при опит да разтърве две компании

Пет., 30/06/2017 - 21:49

Случката се е разиграла на 25 юни през нощта, когато две компании пиели на съседни маси в местно кафене. Едната отишла в районното управление да подаде сигнал за изчезнал мобилен телефон. Излизайки от сградата била причакана от другата компания. Между тях започнал скандал, който щял да прерасне в сбиване.

прочети повече

Категории: Регионът

40-годишна столичанка ще отговаря пред закона за наемане на работа на непълнолетно лице

Пет., 30/06/2017 - 21:42

През месец ноември миналата година до началото на тази, 40-годишната И.С. взела на работа като сервитьорка непълнолетно момиче без разрешение на Инспекцията по труда. След започнато и приключило разследване И.С. е привлечена като обвиняема и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

 

Категории: Регионът

Забранява се временно движението на моторни превозни средства в централната градска част на Брезник заради "Видовден"

Съб., 24/06/2017 - 01:09

Със заповед на кмета Васил Узунов от 8 часа тази сутрин до приключването на празника на 25 юни се въвежда временна организация на движението, която да отклони трафикът по обходен маршрут

прочети повече

Категории: Регионът

Кали и Джина Стоева и ансамбъл „Пирин“ ще веселят Брезничани на традиционния съвор за Видовден

Съб., 24/06/2017 - 00:51

Веселията по традиция са тридневни. Ще започнат в петък вечер, когато за доброто настроение на жителите и гостите на градчето ще пеят и танцуват артистите от ансамбъл „Пирин”

прочети повече

Категории: Регионът

Възрастна жена е станала жертва на телефонна измама

Пон., 12/06/2017 - 18:38

В началото на месеца, на домашния телефон на 82-годишна жена от гр. Брезник се обадил мъж, който се представил за служител на полицията. Мнимият орган на реда заявил, че в града се провежда специализирана полицейска операция по залавянето на телефонни измамници.

Снимки

прочети повече

Категории: Регионът

Кражба на пари и злато от къща в Брезник

Нед., 28/05/2017 - 20:59

За инцидента е сигнализирано в местното районно управление на 23 май. Собственици на къща алармирали, че неизвестни разбили дървени черчевета на прозорец на къща, след което я претарашили. По данни на потърпевшите са откраднати около 700 лева и златни накити – кръстчета, пръстени и гривна. Служители от РУ – Брезник са предприели действия за установяване на извършителите.

Категории: Регионът

В Брезник ще си купуват метачна машина и контейнеровоз на старо

Нед., 28/05/2017 - 20:40

В Брезник ще си купуват метачна машина и контейнеровоз на старо втора употреба. Вече е обявена обществена поръчка, сочи справка на сайта на Агенцията по обществени поръчки.  

Стойността на обществената поръчка е  216 666.67 лева без ДДС

 

 

източник:glashatai.com

Категории: Регионът

Възрастен брезничанин измамен със сумата от 1 200 лева

Ср., 24/05/2017 - 13:09

На 19 май, на домашния телефон на 87-годишен жител на гр. Брезник се обадил мъж, който се представил за полицейски служител. По нататък се разиграла позната до болка схема с търсене на съдействие при залавяне на телефонни измамници.  Мнимият служител на реда поискал от пенсионера да събере всичките пари в къщи и да му ги предаде с уговорката, че след това ще му бъдат върнати.

прочети повече

Категории: Регионът

Планиран ремонт на улици и тротоари в община Брезник

Съб., 20/05/2017 - 10:50

Основен ремонт на част от уличната мрежа и тротоари територията на община Брезник е замислила Общината. Вече е обявена обществена поръчка, сочи справка на сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Прогнозната стойност на поръчката е  354 583.34 без ДДС

 

 

източник:glashatai.com

Категории: Регионът

Къща горяла в Брезнишко

Съб., 20/05/2017 - 10:15

Пламъците лумнали във вторник около 09,00 ч. в брезнишкото с. Гигинци. Унищожени са около 40 кв. м. покривна конструкция, бяла, черна и компютърна техника, мебели и са опушени стените на сградата. Причината е късо ел. съединение. Пожарът е потушен от два екипа на РСПБЗН Брезник и Перник.

Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

Категории: Регионът

Брезнишки полицаи установиха пиян и без книжка шофьор на автомобил

Съб., 20/05/2017 - 10:09

  Вторник, около 02, 45 ч., в гр. Брезник, на ул. „Андрей Михайлов“ бил проверен лек автомобил „Рено Лагуна“, шофиран от столичанина А.Н./36 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 48 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Оказало се, че управлява автомобила и без книжка. Задържан е за 24 ч.

Категории: Регионът

Брезнишки полицаи установиха пиян и без книжка шофьор на автомобил

Съб., 20/05/2017 - 10:01

Във вторник, около 02, 45 ч., в гр. Брезник, на ул. „Андрей Михайлов“ бил проверен лек автомобил „Рено Лагуна“, шофиран от столичанина А.Н./36 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 48 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Оказало се, че управлява автомобила и без книжка. Задържан е за 24 ч.

Категории: Регионът

Забраниха дроновете над София, Григорево, Вакарел, Долни Пасарел, Брезник, Мировяне, Казичене, Божурище, Нови Искър и гара Яна

Ср., 03/05/2017 - 17:45

Самолети и вертолети на Военновъздушните сили ще изпълняват полети на малка височина над София, съобщават от Министерството на отбраната.
 Полетите са във връзка с подготовката на въздушната част от военния парад за Деня на Храбростта и празника на Българската армия 6 май.

Снимки

прочети повече

Категории: Регионът

Литийно шествие с чудодейната икона на Богородица „Всецарица” се състоя на втория ден на Великден, в Църногорския манастир

Съб., 29/04/2017 - 08:17

В 10.30 часа светинята беше изнесена от параклиса, където се пази и съпроводена от много миряни премина по пътя към селото. Литията продължи около километър, като по време на шествието имаше молитвени последования. Копието на чудодейната икона на Божията майка „Всецарица” бе дарена на манастира миналата година от анонимен благодетел.

прочети повече

Категории: Регионът


radomironlinecom